De bloggande djuren

Nyligen skrev vi om de mest populära djurbloggarna i Sverige. I dag vänder vi på steken och tar upp de bloggande djuren. Ja, det är sant. Ett vanligt blogginlägg från Sotis kan se ut som följande:

”Matte har tappat räkningen. Husse pratar om kattpsykiater. Lillhusse suckar. Alla suckar. Jag vet inte riktigt vad de menar….men så här låter det varje kväll nu hemma hos oss. Människor oroar sig så mycket. Vad är problemet? Vad det handlar om är att jag sista veckorna tagit för vana att varje kväll vid 9-10 tiden komma hem med mina hårt förtjänade möss. Ibland råttor. Varför visar de inte sin tacksamhet?”

Är det inte bedårande?

Bloggande djur är dock ingenting nytt. Redan 2007 skrev Polishunden:

”Jag har spårat efter några rattfyllon men faktiskt inte bitit någon!!…..Jag har också sett vad dom ställer till med i trafiken…..förstått vad som KUNDE ha hänt om inte någon ansvarsfull medborgare ringt till polisen o berättat att en bil vinglar. I mitt distrikt larmas alla misstänkta rattfyllon/drograttfyllor ut via radion och de flesta bilar som är lediga brukar försöka leta reda på aktuell bil. Ibland är det ”falsklarm”….nån har stoppat nappen i sin valp o vinglat till….fixat stereon…tappat nåt på golvet…ja ni skulle bara veta va folk pysslar med samtidigt som dom kör!! Ibland tappar Matte nästan hakan!”

Från polishund till skolhund. I Keos blogg får vi följa denna amerikanska akita som pratar om allt från sin bästa kompis till hur utseendet inte spelar någon större roll.

”Jag tycker att min knorrsvans är fin och Simbas raka svans med böj är gullig”

Men det är inte bara hundar och katter som delar med sig av sina vardagstankar på nätet.

Illern Plexus Strömberg berättar om sitt veterinärbesök, undulaten Edward skryter om sin nya leksak ”Matte har hängt in en ny leksak i buren! Pling Plong låter den”, och så har vi den lilla ödlan som sitter på en tändsticka och säger ”hej”. Inte direkt en blogg men ändå – ett hej från ödlan till dig.

Det är fantastiskt vad internet kan göra – både för stora och små.

Och om man inte vill blogga kan man alltid räcka ut tungan.

Vill du läsa om Sveriges största djurbloggare (alltså då är det inte djuren som bloggar) klicka här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s