Bloggbussen 2012 – resan till vinsten

HUSnrNIO

Nu på torsdag är det dags för årets upplaga av Bloggbussen.  Det har varit ett uppskattat event. Vinnaren av Bloggbussen 2012, Helen Oscarsson, har exempelvis aldrig varit så bortskämd i hela sitt liv! Hon tyckte att resan med Bloggbussen var så välplanerad att det var några dagar av total avkoppling att uppleva kul saker med dottern. Det var visserligen ett högt tempo mellan besöken och upplevelserna och full fart mellan lek och god mat. Dessutom hade hon otroligt skoj tillsammans med dottern och de övriga bloggerskorna och deras barn.

Kvaltävlingen
Vad var den största utmaningen under resan?
– Eftersom resan var så väl arrangerad och barnen blev så väl omhändertagna och hade fullt upp med att uppleva nya saker och ha kul så fanns inte de där utmaningarna som annars kanske kan tänkas dyka upp när man reser privat tillsammans med familjen.
Den största utmaningen under resan med Bloggbussen var att hinna med att blogga, för det fanns ju verkligen massor att blogga om, samt att dela upp blogginläggen på ett sådant sätt så att inte en hel dag med alla dess fantastiska intryck och upplevelser i ord och bild flöt ihop till ett alltför mastodont och långt inlägg.
– Dagarna var så fyllda av äventyr och vi besökte minst två olika ställen varje dag och även mellan dessa besök samt vid middagarna på kvällarna hände det saker som gav oss roliga och härliga minnen.
Jag tog massor med bilder som jag gick igenom på kvällen när Wilma somnat och valde att försöka dela upp bloggandet under resan med ett inlägg om varje plats vi besökte eller rolighet och upplevelse som barnen och vi vuxna var med om. Allt för att få en lite mer lättöverskådlig blick över vad vi gjorde och fick vara med om på resan och sen krydda inläggen med en massa bilder och personliga tankar både från mig och Wilma som jag alltid gör.

Bloggbussen

Vad var det roligaste du och Wilma gjorde?
– För mig är det svårt att välja ut något specifikt från resan som kan klassas som det roligaste som jag och Wilma gjorde. Det är ju även lite upp till en själv hur roligt man har det men jag tog chansen fullt ut på denna resa att passa på att njuta av lyxigheten att resa bort med endast ett barn och ha så skoj som möjligt under den tiden.
– Att åka hisnande berg och dalbana på Djurs Sommerland varv efter var för att det inte var någon kö så att man kunde åka hur mycket som helst och sitta bredvid en skrikande och skrattande dotter var fantastiskt kul.
– Att få se på när hon har en lång gul orm virad runt sig på Randers regnskog och fascinationen lyser i hennes ögon var fantastiskt även det eller när hon hade på sig hängselbyxor i tjock galon och stövlar och vadade ut i havet med en håv en galet regnig kväll.
– Att dyka efter skatter tillsammans medans åskan dånade och regnet smattrade över det karibiska äventyrsbadet på The Reef var spännande och läckert även det.
Wilma skrev själv ett inlägg på bloggen om Bloggbussenresan när vi satt på tåget hem till Karlstad efter resans slut. Då tyckte hon att det allra roligaste hade varit badhotellet The Reef, kallat badpalatset av Wilma, och Djurs Sommerland. Det står hon fast vid även idag!

Bloggbussen

Vinsten – ännu mera Danmark!
Vinnarresan innebar båtresa tur och retur Sverige – Danmark, boende på Lalandia Billund, inträde till Aquadome, Legoland, Monky Tonky land samt Giveskud Zoo och det för hela familjen.

– Direkt när vi klev på båten så var det familjesemester fullt ut. Pannkakor till frukost, god buffé, glassmaskin som levererade den godaste mjukglassen, lek i lekrummet med pingis, golfbanor, tvspel, en dejt med Nicke Nyfiken och ett vackert fascinerande hav att vila ögonen på.

Lalandia Billund
– Att bo på Lalandia Billund var sannerligen en positiv överraskning. Stugan tog oss med storm! Stor, luftig, lyxigt utrustad med allt man kan tänkas behöva för en modern och avkopplande semester och allt var superfräscht!
Båda barnen var exalterade och min då treårige son gick omkring och sa att han gillade huset massor och ville bo kvar länge.

Bloggbussen

Lalandia Aquadome
– Lalandia Aquadome som ligger på gångavstånd från stugan var ett enastående vattenparadis!
Med endast badkläder och varsin handduk med oss tillbringade vi hela åtta timmar på detta ställe. Barnen ville inte gå därifrån ens efter det, de älskar att bada!
– Det fanns allt och vi varvade poolplask både inomhus och utomhus, med att åka rutschkanor, kasta oss ut i värstingen Tornadon, leka i Aqua Play Structure som barnen kallade vattenslottet, och ligga och flyta med runt i Lazy River i varsin gummiring.
– Ett underbart klimat inne på Aquadome gör att man kan gå omkring i badkläder hela dagen och mat och dryck finns att köpa så det är bara att sätta sig vid något av alla borden som finns och äta nygräddad pizza när hungern faller på.
Aquadome är något som barnen längtar tillbaka massor till.

Bloggbussen

Legoland
– Legoland ligger på gångavstånd från Aquadome och är en upplevelse både för ögat men även den som tycker om att åka karuseller och andra åkattraktioner. Det fanns åkattraktioner både för det lilla barnet och för lite mer våghalsiga barn med föräldrar sugna på lite magkittlingar.
– Ett tips är att bege sig längre in i parken på direkten då det snabbt blir långa köer till många av de mest fascinerande karusellerna och attraktionerna. När man upplevt dem kan man strosa runt i Miniland och låta sig förundras över alla vackra byggnader bestående av miljoner legobitar.
– Legoland är en upplevelse där man skulle kunna tillbringa minst två dagar för att hinna med hela parken. Det är otroligt fina miljöer, rent och fräscht, finns många matställen med barnmenyer och en massa souvenirshoppar överallt där man kan shoppa roliga legosaker.

– Vår vinstresa var en intensiv och härlig semester där familjen stod i fokus och det utan att vi vuxna hade tråkigt en enda sekund.

– Danmark är ett land man ska semestra i när man har barn. Det finns något för alla, både enskilt och tillsammans med barnen. Det är inte långt mellan äventyren så barnen hinner inte tröttna. Jag upplevde att allting var barnanpassat, såväl restauranger som hotell och aktiviteter och det finns så mycket kul att dela och uppleva med barnen i Danmark.
– Min blogg är en personlig dagbok utan att vara alltför privat och jag bloggar för min egen skull med fokus på familjelivet, vår vardag, det som intresserar mig, smått som stort, men även för att ge mina barns mormor och morfar en möjlighet att följa sina barnbarns uppväxt då de bor 45 mil ifrån oss och vi inte ses så ofta.
– Bloggen är en otrolig minnesbank att gå tillbaka i och minnas. Full av bilder med utförliga beskrivningar, tänkta tankar och funderingar som barnen delat med sig utav. Att jag och Wilma fick åka med Bloggbussen 2012 var redan det en vinst för oss! Jag hade inte en tanke på då att vi skulle kunna vinna alltihopa.
– Att bli vald till Sveriges bästa barnslig skoj-bloggare och få uppleva ännu ett spännande och kul äventyr i Danmark under samma sommar på grund av mitt bloggande är fantastiskt kul och en ära så klart!

Chatta med Stena Line, Legoland, Familjeliv.se, Resamedbarn.eu och Helen Oscarsson om att resa med barn och Bloggbussen13 på torsdag 25/04 kl 16-18.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s