Twinglys bloggundersökning: Varför länkar man och vad får man ut av att länka till sajter?

Vi på Twingly har gjort en undersökning för att kolla hur bloggare tänker kring att länka, samt hur många besökare man som bloggare får från Twinglysajter. Varför länkar man och vad får man ut av att länka till sajter?

Resultatet är tydligt: Ni bloggare länkar gärna mer om de syns som referens och får trafik.

Enligt undersökningen skulle 86 % länka oftare om de presenterades som referens till produkten, intressant eftersom det är just det som Twingly erbjuder e-handlare med sin eTrade widget. 89 % av bloggarna skulle länka oftare om de fick fler läsare från de sajter de länkar till. Så hur många läsare tycker ni bloggare en länk är värd? 59 % svarade att en länk är värd 1-30 besökare och 21 % tycker att värdet är 1-10 läsare. För att se vad Twingly ger er bloggare har vi kolla hur många läsare ni faktiskt får genom att synas i våra widgetar, självklart beror det på hur bra widgeten är placeras och hur mycket trafik sajten har men vi har uppmätt att bloggare som syns i en eTrade widget på populära produktsidor hos e-handlare får upp till 30 nya besökare per vecka.

Så att länka ger nya läsare, men bara om e-handlaren presenterar er blogg på sin sajt, vilket Twinglykunderna gör. Här kan ni kolla vilka företag som ha Twingly på sina sajter just nu.

Så har ni eller tänker ni handla på Nelly, MQ, Lindex, Bubbleroom, Footway t.ex, skriv gärna om deras produkt och länka till produkten så kommer ni få nya läsare.

Vill ni se hela undersökningen hittar ni den här.

3 thoughts on “Twinglys bloggundersökning: Varför länkar man och vad får man ut av att länka till sajter?

  1. Klara april 4, 2013 / 20:37

    Självklart länkar man om man får något tillbaka. Det man får är dock i de allra flesta fall inte alls läsare, utan besökare. Stor skillnad, men tillräckligt många besökare kan resultera i ett par nya läsare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s