Vad är en blogroll?

För den som inte bloggat så länge, är kanske ordet ”blogroll” ganska så obekant. Det har varit populärt att ha en blogroll på sin blogg ända sedan start. Så vad är en blogroll?

Det är väldigt enkelt. Helt enkelt en lista med länkar till de bloggar man gillar eller läser, ofta ligger den i sidomenyn på bloggen. Långtifrån alla har den, men den är ett fint sätt att visa vilka bloggar man tycker om – både för de som har de bloggarna och för sina egna bloggläsare. SLL-biblioteken förklarar det såhär enkelt ”Under rubriken Blogroll kan man välja att länka till andra bloggar som man tycker är av intresse.”

Jag har hittat många av mina favoritbloggar genom att, just det, kolla blogrollen hos de jag redan gillar. På så sätt är det lätt att hitta fler bra bloggar, eftersom de som skriver en bra blogg ofta har en bra smak av bloggar de också.

Två bloggar med väldigt bra blogrolls är t.ex. Trendenser (se länkarna under ”Länkar” ute till höger) och Miriams Kafferep (se länkarna under ”Annat tjusigt att tjusas över”).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s