Twingly Report Books – hur påverkas bokbranschen av bloggosfären?

Idag släppte vi Twingly Report Books i samband med öppnandet av årets Bok- och Biblioteksmässa i Göteborg. Ett nedslag i hur bokbranschen påverkas av bloggosfären, med listor på Sveriges största bloggar och bokhandlare (i bloggosfären).

Det intressanta med Twingly Report Books, förövrigt den första av flera nischade rapporter vi kommer släppa baserat på data från Twingly Search och Bloggportalen, är hur tydligt bokbloggandet påverkar. Bokbloggosfären är big business, både för förlag, återförsäljare och aktörer som Twingly. Och Femtio nyanser av honom är det superaktuella exemplet, där bloggarna började diskutera boken så till den grad att den tillslut blev en av de största försäljningssuccéerna någonsin.

Ladda ned rapporten här (pdf)

Vi har även intervjuat bloggare, förlag och gjort ett inlägg om just caset Femtio nyanser av honom för att få lite inblick i hur de olika aktörerna tänker. Hur ser egentligen relationen ut mellan förlag och bokblogg och hur jobbar förlagen idag?

Trevlig bokmässa önskar vi på Twingly, och länge leve bokbloggarna!

9 thoughts on “Twingly Report Books – hur påverkas bokbranschen av bloggosfären?

  1. Boktjuven Ingerun oktober 1, 2012 / 21:22

    Finns det någon total-lista på er site där man kan se mer än de 10 första?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s