Bli Årets Almedalsbloggare 2012

Som traditionen påbjuder utser vi på Twingly Årets Almedalsbloggare tillsammans med våra vänner på Politometern, Almega / Bloggplatsen och Makthavare.

Priset kommer att gå till den bloggare som bidragit mest till Almedalsveckan genom bevakning, fördjupning, att uppmärksamma en viss fråga eller helt enkelt stå för de bästa texterna. Även bevakning inför Almedalen kan vägas in i bedömningen.

Vi vill dela ut priset eftersom bloggandet är här för att stanna, och den alternativa bevakningen är ofta den bästa i Almedalen. Vi vill uppmärksamma de som följer Almedalen på ett mer personligt, åsiktsdrivet, nischat eller passionerat sätt och uppmuntra ännu mer och ännu bättre bloggbevakning. När politiker bevakar politiker samtidigt som de diskuterar politik uppstår förutsättningar för årets bästa politiska journalistik eller skriftliga tyckande – det är det vi letar efter.

Priset består av Champagne, ett imponerande diplom, en digital medalj att sätta på sin blogg samt stor ära och berömmelse. Vi kommer även att utse en tvåa och en trea till prispallen.

Prisutdelningen äger rum fredagen den 6 juli klockan 14.00 i Almegatältet vid Wisby Strand.

I juryn sitter Jonas Morian som är chefredaktör på Makthavare.se, Martina Lind från Politometern, Karin Bäcklund från Almega och Anton Johansson från Twingly (jag!). Juryn kommer att leta på egen hand men tar emot nomineringar. Nominera gärna någon som du tycker förtjänar det!

Förra året vann Lena Lid Andersson, medan andraplatsen gick till Tokmoderaten och tredjeplatsen till Erik Laakso. Hedersomnämnande fick UDbloggen. Här är videoklippet från prisutdelningen.

Ses i Almedalen!

5 thoughts on “Bli Årets Almedalsbloggare 2012

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s