Bloggarna i centrum på Bloggportalen

Foto: Alexander BaxevanisNär vi köpte Bloggportalen av Aftonbladet tidigare i år kände vi att det fanns många saker vi ville förändra. En sådan var att sätta bloggarna i centrum.

Tidigare var mittenkolumnen de mest blogglänkade nyheterna, en väldigt bra funktion som vi tycker är relevant att ha kvar. Dock, bloggarna borde vara i centrum. När man går till en bloggportal vill man hitta blogginlägg, inte nyheter, resonerade vi.

Därför är vi idag glada att kunna berätta att vi förändrat detta. Istället för ”De mest diskuterade nyheterna” hittas nu ”De mest diskuterade blogginläggen just nu”. De mest blogglänkade nyheterna hittar man ute till höger precis bredvid.

Detta gäller såklart även på kategorisidorna. Kolla exempelvis in mittenkolumnen med massa bra blogginlägg i kategorin för miljöbloggar.

Glad bloggpåsk önskar,
Twingly

7 thoughts on “Bloggarna i centrum på Bloggportalen

 1. Jan april 3, 2012 / 14:45

  Roligt att bloggportalen utvecklas. Det har en tid känts som om den varit på väg att dö sotdöden. Men jag gissar att ett företag som Twingly är bättre på att utveckla en produkt för bloggvärlden än Aftonbladet.

  • Anton Johansson april 11, 2012 / 08:56

   Ja, vi tycker det är jätteskoj att låta Bloggportalen utvecklas i lite snabbare takt igen. Det finns mycket potential och många saker man kan göra! Några tankar om vad vi borde ändra på mer? Eller något du saknat på Bloggportalen?

   Mvh Anton
   Bloggportalen

 2. anybody april 7, 2012 / 17:08

  Jag vill ju inte direkt påstå att det blev en förbättring nu när mittenkolumnen mest består av länkade goodiebags och andra tävlingar blandade med de mest enögda politiska bloggarna som länkas av partivänner, i stället för debattinlägg i anknytning till dagens största nyheter?

  I båda fallen är det egenintresset som styr. De ”vanliga” bloggarna blir sällan länkade och ska de framhållas så får ni nog komma på något annat urvalssystem.

  Som det är nu är mittenkolumnen helt ointressant om man inte vill bekräfta sin egen åsikt eller vinna en goodiebag. Några blogginlägg värda att diskutera får knappast utrymme på det här sättet.

  • Anton Johansson april 11, 2012 / 08:54

   Hej, valid point. Bra feedback!

   Har du några idéer på vad du skulle vilja se på Bloggportalen istället? Både i mittenkolumnen och övrigt?

   Mvh Anton,
   Bloggportalen

   • anybody april 11, 2012 / 14:27

    Det är svårt att önska något när det inte går att skilja på privata bloggar och kändis-, känigendis- och partipolitiska bloggar med egna nätverk.

    Därför var det intressant att kunna följa dískussionerna i anknytning till dagsaktuella ämnen där även små, vanliga bloggare kunde göra sin röst hörd.

    Ett alternativ vore att lista de som har livligast diskussioner i form av kommentarer, men det faller ju på att det förmodligen inte finns möjlighet att mäta den trafiken och på att de skulle drunkna i de dyrkande kommentarerna på kändisbloggarna där en vanlig macka kan få 50-100 lyriska kommentarer.

    Men jag önskar att jag kunnat ”säkra” en del små men ettriga bloggar som jag nu helt förlorat kontakten med.

 3. KajsaLisa april 8, 2012 / 23:34

  Jag har legat på Bloggportalen i flera år och håller med ”Anybody” . Tidigare fanns det utrymme för dom små bloggarna att hitta läsare och varandra. Nu skjuts vi åt sidan, vi har länge haft ett antal politiska bloggar som länkat varandra i föreningen för inbördes beundran och hamnat på länklistan, det har inte varit något problem men nu sätts dom i fokus. Vad jag inte begriper är vad som är meningen med det här, skall vi andra blogga om Carolines nya högklackade skor och länka upp det eller någon av dom politiska bloggarnas personliga åsikter, vem vill läsa det ?
  Samma bloggare kommer nu dag efter dag att dominera den här portalen, vi får väl hoppas att det dom skriver är tillräckligt intressant för att folk skall läsa och hålla den här portalen vid liv, men jag tvivlar.
  Själv gick jag in här rätt ofta förr för att läsa nyheter i mittenkolumnen, slapp sicksacka mellan reklamen i nättidningarna och fick allt serverat överskådligt. Men det har jag givetvis slutat med. Mina och jag tror andras intresse för goodiebagar och någon enstaka bloggare åsikter som alltid ligger på listan är relativt litet.

  • Anton Johansson april 11, 2012 / 13:54

   Hej, det är bra poänger och feedback. Vi tar åt oss!

   Stort tack!

   Mvh Anton
   Bloggportalen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s