Nu startar Framtidsstafetten

0b67e886Nu startar Framtidsstafetten, en bloggstafett om framtidens samhällsutmaningar. Framtidskommissionen har initierat stafetten och vi på Twingly projektleder den. Framtidsstafetten handlar om framtidens samhällsutmaningar 2020 och framåt. Ett ganska långt perspektiv alltså, bortom dagsaktuella frågor. Första inlägget kommer presenteras senare denna vecka och sedan pågår stafetten ända till nyårsafton. Ett viktigt syfte med Framtidsstafetten är att lyfta fram nya röster om framtiden och inte de som redan hörs i den politiska debatten.

Framtidsstafettens förutsättningar och vårt uppdrag, finns beskrivet enligt nedan. Nu kör vi!

Framtidsstafetten är ett försök att bredda framtidsdebatten genom att fånga upp röster, kunskap och perspektiv som behöver höras i det pågående samtalet om framtidens samhällsutmaningar i Sverige.

Framtidskommissionens kansli bjuder in Bloggportalen/Twingly, som är den största svenska bloggaktören, att delta i Framtidsstafetten. Förhoppningen är att de via sina nätverk når röster som skulle kunna komplettera mer vedertagna samhällsröster inom exempelvis medier, organisationer och partier. Hur ser dessa individer på framtidens utmaningar för Sverige från sitt perspektiv? Har de idéer om vägen framåt?

Framtidsstafetten är inte en arena för polemik om dagspolitiken, utan ett tillfälle att lyfta blicken mot 2020 och framåt. Stafetten har alltså samma tidsperspektiv som Framtidskommissionen har i sitt arbete. Kansliet ser gärna att stafetten vänder sig bortom det förväntade. Vi söker framförallt en bredd i perspektiven och anser det viktigt att fånga upp olika delar av Sverige; kvinnor, män, minoriteter, stad och land, yngre och äldre.

Bloggportalen/Twingly får själva avgöra hur man lägger upp stafetten. Så här beskriver de hur de kommer att arbeta med urvalet:

Vi gör ett urval av både små och stora bloggare som kanske normalt inte får höras i den politiska debatten. Vi kommer välja bloggar vi tycker är intressanta oavsett bakgrund och är inte rädda för att lyfta fram många olika perspektiv.

Inläggen ska vara nyskrivna texter för stafetten. För att Framtidskommissionen ska länka till inläggen får inte texten bryta mot Regeringskansliets netikett. Om ett inlägg, eller källan där inlägget publiceras, går utanför dessa ramar publicerar inte Framtidskommissionen länken till det aktuella inlägget.

4 thoughts on “Nu startar Framtidsstafetten

  1. Tofflan juni 15, 2012 / 16:50

    Jag mejlade dig häromdan enl. överenskommelse. Har du missat???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s