Emma pysselinspirerar med sin sockerblogg

En av de ”härligaste” bloggarna jag kontinuerligt läser är Emma Johanssons Socker och Sånt. Trots att jag är superdålig på det, blir jag alltid sugen på att baka eller pyssla när jag läser. Därför gjorde jag en liten intervju med Emma, VAD är egentligen hennes bästa recept för att lyckas inspirera så bra?

Hej Emma! Berätta gärna vem du är och vad du jobbar med.

Hej! Jag är en driven och kreativ tjej som tillsammans med en kollega driver Kavat Eventbyrå AB sedan 3,5 år tillbaka. Vi skapar kreativa upplevelser utöver det vanliga och gillar att kreera kampanjer som skapar en skön känsla i magen. Jag älskar att kreera och komma på finurliga lösningar på saker och ting. Jag är en riktig pysselfia och gillar tex att baka, virka, sticka, sylta och safta. Heja tanten!

Vad heter dina bloggar och vad bloggar du om?

Socker och Sånt och Entreprenörsbloggen. I sockerbloggen blir det mycket söta saker som bakverk och små pysseltips. Entreprenörsbloggen fungerar mer som en dagbok, där jag skriver om min vardag som entreprenör och egenföretagare.

Man blir alltid väldigt hungrig (och inspirerad) av din blogg ”Socker och sånt”. Berätta, VAD är hemligheten för att blogginspirera?

Jag anser att bilder är väldigt viktig för att skapa en härlig känsla i bloggen. Så lägg lite tid på att ta snygga foton som ger den känslan du vill att din blogg ska utstråla. Se också till att bilderna harmoniserar med varandra för att få en helhetskänsla.

Vilka bloggar blir du själv inspirerad av?

Mina bloggidoler är ju såklart andra pysselgudinnor som Underbaraclara, Trendenser, Söta Saker och Beatas Bilder. Men jag älskar att klicka runt bland mindre kända bloggar också och njuta av all kreativitet som finns där ute. Weheartit.com och Pinterest är också eviga inspirationskanaler att fastna i.

Du bloggar ofta om pyssel och smaskande söta recept. Vilket är ditt favoritpyssel och favoritrecept? Vad får vi inte missa att testa?

Om man ska baka någonting från min blogg så tycker jag att man ska göra min dödligt goda kladdkaka. Den är helt ljuvlig om man är en chokladlover som jag är! Låt den dock ligga i kylskåpet en dag, då blir den som allra godast!

Sist men inte minst, bästa tipset för att hålla kreativiteten och inspirationen vid liv?

  • Gå på alla möjliga konserter, utställningar, events och gärna sådana som du kanske inte tror att du är så intresserad av. Våga vara utanför din trygghetszon.
  • Kolla runt bland alla fantastiska bloggar och forum som finns därute, att se andra skapa är otroligt inspirerande.
  • Följ en massa inspirerande personer på twitter och gilla spännande sidor på facebook som dagligen lägger ut kreativa foton, filmer osv.
  • Det finns youtube-tutorials för allt! Kan du inte sticka eller virka? Sök på youtube så finns det en hel drös med så-här-gör-du-filmer!

Emmas bloggar hittar man här och här. På Twitter heter hon @virvelflicka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s