Tips för att få fler läsare till sin blogg

Traffic

Jag brukar säga att man ska gå efter paretoprincipen när man bloggar, 80/20-regeln. Ett enkelt sätt att tänka är ”20 procent skriva, 80 procent få någon att läsa”. Det är trots allt så att de flesta bloggare vill ha många läsare.

Det är dock ingen dum grej att göra, eftersom man genom att marknadsföra sin blogg lär sig grunderna i internetmarknadsföring. Ett ypperligt tillfälle att lära sig något nytt! Dessutom brukar det ofta vara så att desto fler som läser, desto roligare att skriva.

Här är några enkla tips för att få bloggläsare:

Starta en Facebooksida

Det är inte bara stora varumärken som kan ha Facebooksidor! Många bloggar har också Facebooksidor. Postar man sina inlägg där kan de läsare som gillat Facebooksidan se det i sitt newsfeed. Ett smart sätt att få läsare att komma tillbaka igen när du postat något nytt! Två exempel på detta är t.ex. Peter Rosdahl (läs hans blogg här) och Blondinbella (läs hennes blogg här).

Länka till Twinglysajter

Skriver du om en blus hos Lindex, länka dit och de länkar tillbaka (klicka på länken så ser du hur det ser ut)! Svårare än så behöver det inte vara. Dels får man synlighet på deras sajt, men framförallt får man klick till sin blogg – dvs läsare. Du kan länka till massor olika sajter och få länkar tillbaka, inom helt skiljda områden. Se hela listan här!

Se till att ranka bra i Google

Google är fantastiska på att generera besökare till bloggar. Deras sökresultat gillar bloggar! Skriv därför bra rubriker på dina inlägg (t.ex. inte ”god morgon” om du skrivit om den där Lindexblusen, utan ”Ny blus från Lindex”) och se till att nämna ord som du tror att folk söker på i Google. Vill jag att mitt blogginlägg ska dyka upp när någon söker på ”tips för att få läsare till sin blogg” ska jag alltså ha den rubriken och nämna det i inlägget. Precis som jag gjorde nu :)

Använd Bloglovinknappen

Bloglovin är ett smart sätt för att följa sina favoritbloggar. Ett enkelt sätt för att få fler återkommande läsare är att promota Bloglovin, så dina besökare lägger till din blogg bland sina favoriter hos dem. Det gör att dina inlägg dyker upp så fort de uppdaterats, i deras bloggläsare. Lägg till deras knappar på bloggen!

Lägg till bloggen på Bloggportalen

Bloggportalen kan ge en hel del besökare. Lägg till dig på Bloggportalen, så blir du hittad av hundratusentals bloggare och bloggläsare. Har du tur, hamnar du t.o.m. på topplistorna! Registrera dig här.

Kommentera på andra bloggar

Intresse skapar intresse, brukar det heta. Om du kommenterar på andra bloggar och följer dem, se till att ha med länken till din blogg. Då kommer de som har den bloggen och deras bloggläsare börja följa din också. Spamma dock inte, gör det inte bara för att få läsare till din blogg utan även för att du vill säga något.

Lycka till!

Publicerat i Bloggande, Fler besökare, Tips och taggad , , , , , , , . Bokmärk permalänken. RSS-feed för det här inlägget. Lämna Trackback.

31 Responses to Tips för att få fler läsare till sin blogg

 1. FixarFarsan.se säger:

  Bra tips men jag tycker Twingly fungerar sämre och sämre eftersom många tidningar rensar bort blogglänkar och även ibland tar bort hela twingly funktionen för att sedan lägga tillbaka den = länkarna borta.

 2. Lars Carlén säger:

  Sådana här konkreta tips är guld värt! Fortsätt så!

 3. KajsaLisa säger:

  Tack för tipsen, en del av dom använder jag mig av redan. När det gäller 20/80 regeln så ställer jag mig lite tveksam till den, om man nu inte har obegränsat med tid naturligtvis. Om vi bara jagar läsare och lägger ner mindre tid på själva inläggen, så kommer det givetvis att sänka kvaliteten på bloggarna, vilket i sin tur gör att folk intresserar sig mindre för bloggosfären.
  Ett annat tips är att hänga på en bloggaktivitet som bokbloggsjerka, fototriss eller #Blogg100 och verkligen kommentera dom andra som deltar. Hårt arbete ger resultat på lång sikt.

 4. Bra tips men håller också med KajsaLisa! :)

 5. Mimmi Nyman säger:

  Tack för bra tips!

 6. Lea säger:

  Tack för super bra tips!

 7. BloggBlogg säger:

  Super tips! Tack som f*n! :) Ska ta tag i några saker med en gång.
  Kolla in en ny länkkatalog som jag vart med och byggt: http://www.länkbyten.se

 8. Fredrik Å säger:

  Tack för tipsen. Gillas verkligen :)

 9. Frida säger:

  Jättebra tips! Tack så mycket :)

 10. Hobbyisten säger:

  Mycket bra tips! Än så länge har jag bara använt mig av det senaste tipset (vilket jag ju också gör nu), men ska se till att testa de andra tipsen!

 11. Anna säger:

  Tack för tipsen, letar just nu nya sätt att öka min läsarskara!

 12. robban säger:

  kom in och kolla min och min tjejs foto blogg kommentera gärna http://www.nattstad.se/ROSphotography :)

 13. martina säger:

  bra tips, hoppas på att kunna använda dem till att få min modeblogg / london blogg att växa :D

 14. Annabelle säger:

  Älskar 80/20 regeln!! Den funkar alltid och är himla snygg! Ragga 20/ ligga 80.

 15. Carro säger:

  Superbra tips! Så mycket man inte tänker på själv.
  Spana gärna in min blogg http://completelyinlove.blogspot.se/?m=1

 16. Elvira säger:

  Suveräna tips, men håller med KajsaLisa. Kvalitén på inläggen är klart viktigast.

 17. Adam säger:

  Konkreta tips istället för generellt trams som att ”armbåga dig fram i bloggdjungeln”. Uppskattar det. Lägg gärna till fler råd! Lite väl sparsmakat om jag ska kritisera något.

 18. Jättebra tips! Har direkt satt igång att bocka av några av dem! Jag undrar om du eller någon av läsarna kan rekommendera att skapa ett Instagramkonto i samma namn som bloggen, som ett sätt att få fler läsare?

 19. Emanuel Nilsson säger:

  Tack för bra tips! Jag föreläser också så jag har precis som du skriver en fb-sida där jag postar när jag gjort ett blogginlägg:
  https://www.facebook.com/emanuelnilssonforelasare

 20. Elina säger:

  Jättebra tips (Y) ^^!

 21. Janette säger:

  Super bra tips något man ska tänka på kika gärna på min blogg :)

  http://www.nattstad.se/dark_angel

 22. Skall bli intressant att se om dessa tips kommer leverera.

 23. Julia säger:

  Tack för bra tips! Hoppas dom kan hjälpa att locka till fler läsare!

 24. Niles säger:

  Bra tips generellt, har ca 2700 bloglovinföljare, men en otroligt dålig besöksfrekvens från dem – jag menar varför följa om man inte vill läsa?

 25. Linda säger:

  Tack för bra tips :)

 26. Pingback: 10 Tips för att få fler besökare till din blogg – Sara.PM

 27. Sojka säger:

  Vilka bra tips! Jag tar till mig det sista och kommenterar så kanske någon hittar till mig! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • Bloggvärldsbloggen är en blogg om bloggar, bloggande, bloggosfären, Bloggportalen och Twingly. Här skriver vi själva men även en del gästbloggare kan dyka upp. Vi tar gärna emot tips på spännande bloggrelaterade ämnen. Maila oss på e-post eller Twitter.


 • Twingly Blog Search link:blogg.bloggportalen.se -site:blogg.bloggportalen.se sort:published sort:published Reaktioner från bloggosfären

Swedish Greys - ett WordPress-tema från Nordic Themepark.